Физическото натоварване е едно от най-важните неща, които съвременният човек може да направи за да подобри физическото и психическото си здраве.

За съжаление, колкото повече увеличаваме времето, прекарано в спорт и движение, толкова по-голяма е вероятността да претърпим някаква физическа травма. Любопитен факт, е че развити страни като САЩ например, днес броят на спортните травми надвишава този на нараняванията, получени по време на автомобилни катастрофи.

Така оказва се спортните травми са истински ужас за хората, които прекарва голяма част от времето си в спортни занимания. Изкълчване, болки в ставите, мускулни спазми, разтежения и дори разкъсвания на мускули и сухожилия са често срещани при  активните спортисти.

Около една трета от спортните травми се изразяват в леки до умерени разтягания или навяхвания на мускули и стави, които предизвикват слаби болки, подуване и затруднено движение. В повечето случаи обезболяващият крем, почивката и компресът са напълно достатъчни за възстановяване.

Когато обаче почти всяко движение причинява болка и това стане ежедневие, голяма част от хората прибягват до болкоуспокояващи медикаменти, които натоварват допълнително организма и имат много странични ефекти.  Дали при неправомерно натоварване, разтягане или привидно без видима причина, всеки от нас се е оплаквал от болки в ставите, мускулите и сухожилията.

По статистически данни от болки в гърба страда около половината население на земята в активна възраст. Болката в коляното е  следващата нaй-чecтo cpeщaнa, пocлeдвaнa oт бoлĸи в paмoтo и тaзoбeдpeнaтa cтaвa. Бoлĸaтa в cтaвитe мoжe дa зaceгнe вcяĸa чacт oт тялoтo, oт глeзeнитe и ĸpaĸaтa дo paмeнeтe и pъцeтe. C нaпpeдвaнeтo нa възpacттa бoлката в ставите става все по-често явление.

Надеждното решение при спортни травми или болки в мускулите и ставите е Рефригеранс® АКТИВ . Балансираната формула на Рефригеранс® АКТИВ позволява да се отървем от неприятния дискомфорт и да облекчим болките в сухожилията, ставите и мускулите, както и при болезненост в кръста, при дископатии и други заболяваниа на опорно-ставния апарат. Рефригеранс крем е отлично средство за ползване като ежедневен масажен крем за облекчаване на болката при спортни и други травми.

Съветите на Рефригеранс® АКТИВ при спортни травми:

  • Най-добрият начин да не страдате от контузии е да сте по-предпазливи;
  • Не спирайте да се движите;
  • Хранете се балансирано;
  • Не подценявайте студеното време и се обличайте добре;
  • Починете си след травма адекватно (колкото е достатъчно);
  •  Използвайте всякакви лекарства разумно.