Умората, без значение физическа или психическа, е едно от нещата, които ни затормозяват и пречат да вършим нещата с темпото, с което бихме желали. Последиците от стреса, интензивните спортни занимания, мускулните крампи и преумората на ума са ключов фактор да не успяваме да се съсредоточим, да изпълним дадена задача и предизвикват липса на желание и ентусиазъм.

Магнезият е жизненоважен минерал, без който клетките ни не могат да съществуват и умората е един от признаците за неговия дефицит. Той е необходим за енергийния метаболизъм, предаването на нервни импулси и други различни процеси в организма.

Тъй като магнезият не може да се синтезира в организма, трябва да се набляга на приема му от храната. Много от храните са богати на този минерал – бобови растения, банани, различни видове ядки и др. Ползите от него са от голямо значение. Приема се като естествено помощно средство за пълноценен сън, увеличава енергията, успокоява мускулните болки и болките в ставите, поддържа здравословното кръвно налягане, освобождава ни от натрупания стрес и ни помага да ускорим мозъчната функция, като ни възстановява от умората на мозъка.

Чувството на умора или отпадналост може да бъде и признак за липса на витамин В6. Той влияе добре на имунната система, засилва метаболизма, помага за регулирането на хормоните и е от жизненоважно значение за сърдечните заболявания и нарушенията на бъбреците. Подобно на магнезия се набавя с храната и може да се открие в много хранителни групи – месо, зеленчуци, плодове, бобови култури и др.

Витамин Ви магнезий е мощна комбинация, която помага за правилното функциониране на нервната система и поддържането на здрави мускули. При стрес, сериозно физическо натоварване, постоянна отпадналост и мускулни схващания, спазми и крампи е препоръчително да се приемат хранителни добавки като Магнезиум В6 ФОРТЕ. Благодарение на течната си форма, той има свръхбързо действие при интензивни спортни занимания, психическа и физическа умора, като ни помага да върнем тонуса на тялото си.