Активисти, които се борят да предотвратят негативните ефекти от умората твърдят, че стресът е инцидентна реакция на опасност. След нея е прието да настъпи време на мир и покой, нормализиране на пулса, успокояване на дишането. Когато стресът продължи по-дълго време, капацитетът на организма да се справи с него в един момент се изчерпва и започват да се появяват последствия. Явен знак, че трябва да забавим темпото е влошаването на имунната ни система. Ако не вземем мерки навреме, е възможно да развием някоя от новите „болести“ – панически атаки, инсомния, състояния на постоянно психическо напрежение, което може да доведе и до бърнаут.

Безсънието е един от първите знаци, че прекаляваме и трябва да отстъпим крачка назад от задачите и притесненията. Често инсомнията е предизвикана от проблеми в личен/професионален план, недостатъчна почивка, претоварване. Последствията са прекомерна дневна сънливост, намалена концентрация, липса на желание и настроение, а в последствие могат да се отключат и по-сериозни разстройства.

Паническите атаки са повтарящи се епизоди на интензивен ирационален страх, паника или безпокойство. Наречени са една от „болестите“ на новото време, защото започват да се появяват все по-често, заради постоянно натовареното ежедневие и нуждата от почивка, която се пренебрегва. Последната стъпка след паническите атаки е паническото разстройство, което се лекува много по-трудно и е важно да се направи всичко възможно, за да не се стига до там.

От древни времена било забелязано удивителното свойство на лотоса да успокоява нервната система. За да постигнат по-дълбока медитация, будистите палели благовония от лотос. Екстрактът от него, добавен в чая или виното, при системна употреба успокоява и създава усещане за приятно отпускане на всяка клетка в тялото. В такова състояние човек престава да мисли за грижите и проблемите и тихо се наслаждава на настоящия момент. Лотосът е едно от най-уважаваните растения на Изток, това е и причината той да е част от фолклора, митологията и религията на много народи. Лотосът е символ на плодородието, красотата и чувствеността, възраждането, чистотата и божествената мъдрост, олицетворява възможността на човек да развие своето съзнание и да постигне съвършенство. Екстрактът от цветовете му с успех се прилага в традиционната и съвременна медицина и козметика.

Лотосоник“ ® е комбиниран растителен продукт, който подпомага регулирането на нивата на тревога, стрес и спомага за възвръщането на вътрешния баланс и спокойствие.Таблетките „Лотосоник®“ оказват благоприятно въздействие върху съпътстващи метаболитни, храносмилателни, сърдечносъдови и неврологични състояния, на които сме много по-силно податливи, когато сме под стрес.

В нормални количества стресът по-скоро ни помага – повишава концентрацията, запомняме по-лесно, канализираме енергията си към едно единствено нещо (това, което предизвиква стреса). В момента, в който това напрежение стане постоянно, е много вредно за нас и здравето ни. Тъй като не сме предразположени да се справяме с дългосрочен стрес, трябва да вземем мерки, които да ни помогнат да избегнем по-сериозни последици.