Смяната на сезоните винаги има последствия върху косата. За да я поддържаме здрава, лъскава и без накъсани краища, е много важно да знаем по какъв начин да се грижим за нея. Има специални витамини, терапии и продукти, които подсилват растежа, възвръщат блясъка и успяват да укрепят фибрите на косъма. Често обаче, когато са съчетани грешно или използвани в прекомерни количества, могат да утежнят косата и по-скоро да ѝ навредят, особено в случай, че е тънка и слаба.

За предпазване от проблеми със скалпа и с фоликулите на косъма е важно да си набавяме достатъчно витамин Е. Той съдейства за нормализиране на луковицата и регулира себума, като така не се налага да я третираме всеки ден с шампоан и балсам. Прекомерното измиване никак не е хубаво, освен ако продуктите не са специално пригодени за всекидневна употреба и са безсулфатни.

Витамин А и витамин В5 също са от значителна важност за доброто състояние на косата. Помагат за плътността, еластичността и задържат влага в косъма, за да не изсъхва и да не се накъсва. Съдържат се в повечето продукти и помагат за блясъка и здравината, като неминуемо ускоряват растежа, подобрявайки цялостната структурата на косата.

vitrio

Серията ViTrio® THERAPY с витамини АЕB5 – шампоан , балсам и маска има силно стимулиращо растежа на косата действие. Благодарение на уникалната комбинация от витамини – тривитаминол косата става по-здрава, по-плътна и сияеща. Най-хубавото на тази серия продукти е, че е добре балансирана комбинация от всичко нужно, за да се подхрани косата и укрепи скалпа. Когато са използвани заедно, обогатяват косъма с нужните за него витамини и се стига по-бързо до значителни резултати.