Периодът между топлите дни на есента и първите по-студени зимни ветрове е времето на настинките. Хрема, главоболие, болки в тялото и в най-лошия случай висока температура. Да се разминем с всички тези симптоми, съпътстващи идването на студеното време и предвещаващи евентуален грип понякога е доста трудно.

Всеки се е събуждал сутрин с дискомфорт в гърлото, кашлица и напрежение в мускулите и ставите. Често пренебрегваме тези симптоми и не взимаме предварителни мерки, докато накрая положението вече е по-сериозно и е неизбежно да прибегнем до по-тежки и силни лекарства, които не са особено полезни за организма.

Студените месеци са времето, през което има най-много болни хора. За да успеем да се предпазим, трябва да мием ръцете си много често, да не се събираме с настинали хора и в краен случай да се ваксинираме срещу грип. Входната врата за тези вируси е горната част на тялото ни, основно главата – очите, носа, устата. Винаги когато с мръсна ръка ги докоснем, ние рискуваме потенциално да се заразим.

През това време на годината трябва да се пазим двойно повече и още при първи симптоми на дискомфорт да приемем някое по-леко лекарство или да се мажем с мехлем, подобен на „Виетнамско чудо“. Той е подходящ при настинки, главоболие, хрема, гадене или за облекчаване на неразположения. Подобрява локалното кръвообращение, повишава тонуса и действа стимулиращо на нервните окончания.

Важно е да разберем какви са разликите между настинката и грипа и да се погрижим за себе си преди да усложним здравословното си положение. Настинката минава сравнително лесно с топли чайове, супи и бабини рецепти. Грипът от друга страна е по-коварен и може да ни тормози повече от седмица. Мехлеми като „Виетнамско чудо“ имат отпускащо, загряващо, облекчаващо болките действие и възпрепятстват грипните състояние, което ги прави прекрасна алтернатива за подобни ситуации. Потърси в аптеките оригиналът „Виетнамско чудо