КетоФЛЕКС 2,5% гел 50 g

Ketoprofen

Лекарствен продукт по лекарско предписание

КетоФЛЕКС 2,5% гел се отнася към групата на НСПВС за локално приложение, като прониква лесно  през кожата в подкожните тъкани и скелетната мускулатура. По този начин се осигурява облекчаване на обострените, възпалителни, болезнени мускулно-скелетни заболявания, като се избягват характерните нежелани ефекти, които се наблюдават при приемането на нестероидни противовъзпалителни средства през устата.

Клиничните изследвания, представени в специализираната литература доказват, че гелът има противовъзпалително и обезболяващо действие, както в мястото на нанасяне, така и на ниво подкожни тъкани и околоставни тъкани. Натрупва се в синовиалната течност и облекчава подвижноста на ставите.

КетоФЛЕКС 2,5% гел се използва за симптоматично лечение на болката и отока при възпалителни заболявания и травми на ставите, ставните връзки, сухожилията и мускулите (артрит, периартрит, тендинит, бурсит, изкълчвания, контузии, увреждания на менискусите, схващания на врата, лумбаго).

1 g от гела съдържа като активно вещество 25 mg Кетопрофен (Ketoprofen)

Възрастни и деца над 15 години:

Гелът се нанася (3-5 см или повече в зависимост от увреждането) върху кожата 1 или 2 пъти дневно, с леко масажиране за да се улесни проникването.

Педиатрична популация при деца и юноши:

Опитът при деца под 15 години е ограничен, поради което не се препоръчва употребата на КетоФЛЕКС 2,5% гел.

Прилага се за външно мазане.

Да не се прилага повече от 5 дни освен по лекарско указание.

Винаги спазвайте препоръките на Вашият лекар!

Винаги прочитайте листовката преди употреба!


Кликнете върху логото на Вашата аптека и купете директно онлайн КетоФЛЕКС 2,5% гел 50 g

Може да намерите този продукт и във физическите магазини на нашите парнтьори.