Милофен 200 mg таблетки x 10

Ibuprofen

Лекарствен продукт без лекарско предписание

Ибупрофен принадлежи към група лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). Тяхното действие се изразява в намаляване на болката и възпалението, както и в понижаване на повишената температура.

Милофен се прилага за облекчаване на лека до умерена болка при:

  • Главоболие, включително мигренозно главоболие

  • Болка с локализация в лумбо-сакралната област

  • Невралгична болка

  • Първична дисменорея

  • Зъбобол

  • Ревматична и мускулна болка

Прилага се за понижаване на телесната температура при фебрилни състояния.

  • Активно вещество в 1 филмирана таблетка: ибупрофен (ibuprofen) 200 mg.

Дозировка

Възрастни и деца над 12 години

Начална доза 200 – 400 mg еднократно и впоследствие при необходимост 200 mg през 4 до 6 часа.

Максималната дневна доза не трябва да превишава 1200 mg.

Деца от 6 до 12 години

Децата на възраст 6 до 9 години: 200 mg 1 до 3 пъти дневно през интервал от 4 до 6 часа, като максималната дневна доза не трябва да превишава 600 mg.

Деца на възраст 10 до 12 години: 200 mg 1 до 4 пъти дневно през интервал от 4 до 6 часа, като максималната дневна доза не трябва да превишава 800 mg.

При деца на възраст от 6 до 12 години или юноши от 12 до 18 години: в случай, че е необходимо този лекарствен продукт да се приема повече от 3 дни или ако симптомите на детето се влошат, трябва да се потърси съвет от лекар.

Лица в старческа възраст:

Всички НСПВС трябва да се прилагат с повишено внимание при пациенти в старческа възраст, поради повишена склонност към развитие на нежелани лекарствени реакции, включително повишен риск от кръвоизлив, перфорация и улцерация на стомашно-чревния тракт.

С оглед намаляване на риска от нежелани реакции и при необходимост от лечение, продуктът трябва да се използва в най-ниската ефективна доза и да се прилага за възможно най-кратък период от време.

Пациенти в увредена чернодробна функция:

При пациенти с лека до умерена степен на чернодробно увреждане, ибупрофен трябва да се прилага в максимално ниска ефективна доза и за възможно най-кратък период от време, необходим за овладяване на клиничната симптоматика.

Необходим е съпътстващ контрол на лабораторните показатели за чернодробна функция.

Пациенти в увредена бъбречна функция:

При пациенти с лека до умерена степен на бъбречно увреждане, ибупрофен трябва да се прилага в максимално ниска ефективна доза и за възможно най-кратък период от време, необходим за овладяване на клиничната симптоматика.

Необходим е съпътстващ контрол на лабораторните показатели за бъбрчна функция.

Ибупрофен се приема перорално с достатъчно количество вода. Продуктът е предназначен за кратковременна употреба.

Пациентте трябва да се консултират с лекуващия си лекар, ако по време на лечението симптомите на заболяването не се повлияват или се влошат.

Продължителност на лечението

Нежеланите реакции могат да се сведат до минимум като се използва най-ниската ефективна доза за най-краткия период, необходим за контролиране на симптомите.

Ако заболяването изисква приложение на лекарството за период по-продължителен от 10 дни или, ако са налице признаци на влошаване на състоянието, пациентите трябва да се консултират с лекар.

Преди употреба прочетете листовката!

ДАНСОН-БГ ООД, БЪЛГАРИЯ