Троксерутин Дансон 300 mg капсули х 50

Troxerutin

Лекарствен продукт без лекарско предписание

Троксерутин Дансон 300 mg твърди капсули притежава венотонично, капиляротонично, обезболяващо и противовъзпалително действие. Намалява повишената пропускливост на капилярите. Антагонизира венодилатативния ефект на хистамина, брадикинина и други медиатори на възпалението. Действа противовъзпалително върху перивенозната тъкан. Намалява отока, отстранява болката, подобрява трофиката и патологичните промени, свързани с венозната недостатъчност.

Продуктът се използва за облекчаване на оток и свързаните с хроничната венозна недостатъчност симптоми (умора, тежест, подуване и болки в краката, крампи, парестезии, „непочиващи крака“) като допълваща терапия са еластично-компресионните чорапи. Използва се и при варикозен дерматит, в комплексна терапия на варикозни язви, облекчаване на симптомите при хемороиди и комплексна терапия на лимфедем и диабетна ретинопатия.

  • 1 твърда капсула съдържа 300 mg от активното вещество троксерутин (troxerutin)

Възрастни и лица в старческа възраст

Хронична венозна недостатъчност и нейните усложнения; симптоматично лечение на хемороиди

Препоръчителна дневна доза е 600 – 900 mg, разпределена в 2 – 3 приема, в зависимост от тежестта на клиничната симптоматика.

Терапевтичен ефект обикновено се наблюдава в рамките на две седмици от началото на лечението.

Лечението трябва да се преустанови след пълно отзвучаване на симптомите и отока. При поява на рецидив курсът на лечение се повтаря.

Диабетна ретинопатия

Препоръчителна дневна доза 1800 – 3000 mg, разпределена в 2 -3 равномерни приема.

Педиатрична популация

Липсват данни относно ефикасността и безопасното приложение при деца под 18 годишна възраст, поради което продуктът не следва да се прилага в тази възрастова група.

Продуктьт е предназначен за перорално приложение. Капсулите се приемат цели по време на хранене с чаша вода.

Преди употреба прочетете листовката!

 

ДАНСОН-БГ ООД, БЪЛГАРИЯ