17.07.2020 г.

Българската генерична фармацевтична асоциация прие единодушно през месец юли фармацевтична компания ДАНСОН като пълноправен член.

ДАНСОН е фармацевтично ориентирана холдингова компания, основана в България през 2015г., от професионалисти с дълъг опит. Основната дейност е производство, маркетиране и дистрибуция на лекарствени продукти, хранителни добавки и козметика. ДАНСОН е фирма с богато продуктово портфолио, която се превръща в предпочитан партньор за много клиенти както на българския, така и на редица чужди пазари.

ДАНСОН като социално отговорна компания непрекъснато инвестира в изграждането и разширяването на своя екип.

В ДАНСОН работят доказани специалисти в сферата на фармацията, които се грижат за постоянното обновяване и разширяване на продуктовото портфолио.

Служителите на ДАНСОН са екип от съмишленици, които гледат в една посока – създаване на продукти, които помагат на хората да се радват на отлично здраве, самочувствие и качество на живот.

През последните четири години компанията инвестира над 50 милиона лева в изграждането на нова производствена площадка с обособени участъци за производство на течни стерилни и нестерилни лекарствени форми, полутвърди и биологични продукти, модерен логистичен комплекс, R&D лаборатория, оборудвана с най-съвременната апаратура.

Философията на компанията е  разработването и предлагането на висококачествени продукти в сферата на опазването на човешкото здраве. Основните пазари, на които ДАНСОН е представен и има успешно присъствие с продуктите си са: България, Украйна, страни от Централна Азия – Казахстан, Киргизия, Узбекистан, Таджикистан, страни от Кавказкия регион – Грузия, Армения, Азербейджан, страни от Прибалтийския регион.

Под ръководството на Дансон са компаниите Ветпром АД, ФЗ Милве АД, Данафа Фармасютикъл (Дананг, Виетнам).

Повече може да прочетете на линка: https://lnkd.in/eUZbgeu