Лакс 7,5 mg/ml перорални капки 20 ml

Sodium picosulfate

Лекарствен продукт без лекарско предписание

Натриев пикосулфат е активното вещество, съдържащо се в лекарствения продукт Лакс.
Оказва слабителен ефект в резултат на непосредствено действие върху лигавицата на дебелото черво. Стимулира неговите движения (перисталтика), предизвиква натрупване на течности и соли в кухината му. По този начин води до омекотяване на изпражненията и улеснява изпразването на червата. Лакс се прилага за краткосрочно лечение на запек при възрастни и деца, както и при необходимост от улесняване на изхождането, например преди някои изследвания на червата.

Активно вещество в 1 ml разтвор (20 капки) – Натриев пикосулфат (Sodium picosulfate) – 7,5 mg

Перорално приложение

Възрастни, лица в напреднала възраст и деца над 10 години:

14-27 капки еднократно дневно. Започнете с 14 капки, като дозата да бъде увеличена до 27 капки. Максималната доза от 27 капки да не бъде превишавана.

Деца между 4 и 10 години:

7-14 капки еднократно дневно. Започнете с 7 капки, като дозата да бъде увеличена до 14 капки. Максималната доза от 14 капки да не бъде превишавана.

Деца под 4 години:

1 капка на 2 kg телесно тегло.

При тази възрастова група натриев пикосулфат може да бъде прилаган единствено след назначение от лекар.

Това лекарство е препоръчително да се приема еднократно вечер в часовете преди сън с оглед предизвикване на изхождане на следващата сутрин. Ефектът му настъпва между 6 и 12 часа след приема. Капките могат да бъдат поставени в чаша с вода, за да се улесни приема. Ежедневната употреба на продукта е нежелателна. Ако след прием на лекарството в продължение на 4-5 дни не се почувствате по-добре или състоянието Ви се влоши е необходимо да се обърнете към Вашия лекар.

За повече информация прочетете листовката:


Кликнете върху логото на Вашата аптека и купете директно онлайн Лакс 7,5 mg/ml перорални капки 20 ml

Може да намерите този продукт и във физическите магазини на нашите партньори.