Хепарин ПЛЮС ДС гел, 50 гр.

Heparin sodium, troxerutin, dexpanthenol, benzocaine

Лекарствен продукт без лекарско предписание

Хепарин ПЛЮС ДС е комбиниран лекарствен продукт, който съдържа Хепарин натрий, Троксерутин, Декспантенол и Бензокаин. Повлиява благоприятно отока, възпалението и кръвонасяданията при приложение върху кожата, благодарение на съдържащите се в него хепарин и троксерутин. Декспантенол подпомага заздравяването на раните  и кожните увреждания, а бензокаин оказва обезболяващ ефект.

Хепарин ПЛЮС ДС се прилага при различни заболявания на повърхностните вени и свързаните с тях усложнения, които се проявяват с болезненост по хода на вените, подуване и чувство на тежест в крайниците, синкаво-виолетово оцветяване на кожата, а в по-тежки случаи и образуване на разязвявания.

Хепарин ПЛЮС ДС е подходящо лекарство за  намаляване на отока и кръвонасяданията след операции на вените, при счупвания, навяхвания и други травми и контузии на мускулите и сухожилията.

Може да се прилага както самостоятелно, така и в комбинация със системни средства.

  • Варикозен синдром и свързаните с него усложнения (повърхностен тромбофлебит и перифлебит, мигриращ флебит, варикозни язви);
  • Постоперативен варикофлебит, състояния след сафенектомия;
  • Подкожни хематоми, асептични инфилтрати и локализирани отоци с различен произход;
  • Травми и наранявания на ставите, сухожилията и мускулите.

1 g гел съдържа:

Хепарин натрий (heparin sodium)   1000 I.U.

Троксерутин (troxerutin)   20 mg

Декспантенол (dexpanthenol)   100 mg

Бензокаин (benzocaine)     1 mg

Възрастни и лица в старческа възраст

Препоръчвана доза:  2 – 3 пъти дневно неголямо количество гел  се нанася в равномерен слой върху засегнатата кожа посредством много леко, внимателно втриване.

Хепарин ПЛЮС ДС се прилага  в продължение на 2 – 3 седмици или до пълно възстановяване на увредените тъкани. При повторна поява на симптомите курсът на лечение се повтаря.

При наличие на язви е необходимо преди приложението на продукта раневата повърхност да бъде почистена и обработена с подходащи антисептици и дезинфектантни. Гелът се нанася в равномерен тънък слой върху цялата поразена повърхност, след което върху нея се поставя стерилна марлена превръзка, която се сменя еднократно дневно. В случай, че не се налага поставянето на превръзка, гелът се нанася 1 – 2 пъти дневно.

Деца – няма данни относно безопасното приложение на продукта при деца, поради което това лекарство не трябва да се прилага при деца.


Кликнете върху логото на Вашата аптека и купете директно онлайн Хепарин ПЛЮС ДС гел, 50 гр.

Може да намерите този продукт и във физическите магазини на нашите парнтьори.