КетоФЛЕКС 5% гел, 50 гр.

Ketoprofen

Лекарствен продукт по лекарско предписание

КетоФлекс гел съдържа кетопрофен – нестероидно противо възпалително средство, което оказва изразен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект.

Това лекарство е предназначено за приложение върху кожата, като съставът на гела осигурява и подпомага проникването на кетопрофен през кожата до дълбоките тъкани в концентрации, достатъчни за овладяване на възпалението и болката. Чрез локално приложение върху кожата се намалява риска от развитие на нежелани реакции, които се наблюдават при приемане на лекарствата от тази група през устата.

Симптоматично локално лечение на умерено до изразена мускулна или костно-ставна болка и оток от възпалителен или травматичен произход:

  • Навяхвания, изкълчвания, мускулни и сухожилни растежения, контузии;
  • Остеоартрит, периартрит, тендинит, бурсит;
  • Болка в кръста, схващане на врата.

1 g гел съдържа 50 мг кетопрофен (ketoprofen).

Възрастни и деца над 15 години

Върху кожата на засегнатия участък 1 или 2 пъти дневно се нанасят 3 – 5 cm гел. Препоръчва се нанасянето да става с леко масажиране с оглед улесняване на проникването. Препоръчваната дневна доза е 15 g (7,5 g отговорят на приблизително 7 cm гел).

Педиатрична популация

Опитът с употребата на кетопрофен за локално приложение при деца под 15 години е ограничен, поради което не се препоръчва приложението на продукта в тази възрастова група.

Лица в старческа възраст

Няма специфични препоръки по отношение дозирането. Необходимо е да се има пред вид, че възрастните лица са по-чувствителни към действието на НСПВС.

Начин на приложение

Този лекарствен продукт е предназначен за приложение върху кожата. Нанасянето върху кожата с леко масажиране/втриване  улеснява проникването.

Продължителност на приложение

Продължителността на лечението зависи от вида и тежестта на заболяването и се определя от лекуващият Ви лекар.


Кликнете върху логото на Вашата аптека и купете директно онлайн КетоФЛЕКС 5% гел, 50 гр.

Може да намерите този продукт и във физическите магазини на нашите парнтьори.